onsdag, maj 30, 2007

 

Uden bier holder menneskene kun i syv år...

Nyhedsavisen skriver 3. maj om bier og CCD. Journalisten har kigget dybt i de amerikanske aviser og skrevet, at "Bier truer menneskeheden." Men jeg har nu lidt på fornemmelsen, at journalisten vist ikke selv tror helt på den. Her er et par citater fra artiklen:
Cirka en tredjedel af den mad, som mennesker spiser, kommer fra planter, der befrugtes med pollen fra insekter. Og ifølge det amerikanske landbrugsministerium står honningbien for omkring 80 procent af den befrugtning.

Den verdensberømte fysiker Albert Einstein forudsagde i sin tid, at hvis alle bier forsvandt ville der gå omkring to år, før menneskeheden også blev udryddet. Ifølge John Taylor, der er formand for Wales' Biavlers Forening, er det måske lettere overdrevet, men alligevel ikke helt så tosset, som det kunne lyde.

- Folk har set på det og sagt, det er ikke passer helt. De har vurderet, at det ville tage cirka syv år, siger han til BBC.
Artiklen indeholder heldigvis en konstruktiv opfordring:
Foreningen opfordrer privatpersoner til at begynde at holde bier. Ud over at hjælpe naturen er der nemlig mange penge at tjene som biavler for tiden.

Skulle det frygtelige ske, at bierne bliver totalt udryddet, vil der være tale om nogle kedelige syv år frem til menneskenes bortgang. Flere dyr lever nemlig af foder, der laves af planter, som skal befrugtes. Så med mindre forskere finder ud af, hvad det er, der dræber alle bierne, kan menneskeheden se frem til syv år på vand og brød.

Ja det var dén med vand og brød...

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



blogspot hit counter