onsdag, juni 06, 2007

 

Kinesiske fødevarer

Jeg må jo nok indrømme, at jeg har et horn i siden på den kinesiske honning, som ødelægger forretningen for os andre. I dag er der en kronik i Jyllandsposten, som giver medhold i, at det billigste af det billige også har en pris.

Her er et par passager, jeg har hæftet mig ved:
På basis af amerikanske undersøgelser advarer kronikøren mod import af kinesiske fødevarer.

The Boston Globe skriver, at kinesiske husmænd benytter sig af ikke anerkendte pesticider og pumper husdyr med antibiotika.

Dette at vestlige fabrikanter i tusindvis lægger deres produktion ud til (Kina). ... Her tolererer man, at ... Kina på en række produktionsområder, som ovenfor dokumenteret, blæser på de mest elementære regler vedrørende hygiejne og fødevaresikkerhed.

Den skarpe, amerikanske reaktion viser, at man bredt er ved at være mere opmærksom på, at fødevarekontrollen i Kina er for svingende og for svag og for bestukket, og at der er lang vej igen, før kinesiske fødevarer opnår en generel standard acceptabel i civiliserede lande.

Det er noget af en bredside. Se hele kronikken i Jyllandsposten.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



blogspot hit counter