onsdag, april 28, 2010

 

New Yorks bier godkendt

Nyt om New Yorks bier på Google News:
Bylandbrug er i vækst i New York Citys betonjungle, og da der er meget lidt åbent land i byen, har gartnere og biavlere taget hustagene i brug.

Andrew Cote bruger nødbrandstigen til at kravle op på taget af bygningen på Manhattan, hvor han tilser et af sine 250 bistader.

Cote, som ud over at være professor i japansk litteratur også er formand for New York City Biavlerforening [- og iflg. en anden artikel 4. generations biavler], er glad for, at byen godkendte biavl i midten af marts i år efter 11 års forbud.

"Byen ønsker at plante en million træer, og træerne skal bestøves", siger Cote.

Forbuddet tvang biavlere i skjul af frygt for en bøde på 2000 dollar, hvis de blev opdaget. Nu, mener Cote, er bierne afgørende for at hjælpe med at holde byen grøn.
...
Cote fortæller, at han har fået flere anmodninger om at sætte bistader på hustage, og at der er sådan en efterspørgsel, at han næste søndag holder et kursus for kommende biavlere.
...
"Og de grønne tage tiltrækker fugle, sommerfugle og bier. Vi har endda set en rødhalet musvåge".
Artiklen beretter videre om drivhuse og krydderihaver på hustagene. New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, vil gøre byen førende i bæredygtig udvikling og har indført en skattelettelse til folk, som installerer "grønne tage". Byens Park- og Miljøforvaltning tester i øjeblikket 16 forskellige slags vegetation, som kan placeres på tagene af skoler, hospitaler og andre offentlige bygninger.

New York har 8,3 millioner indbyggere og dækker 830 kvadratkilometer.

New Yorks bier har før været omtalt her:
Bier i New York
Nyt om New Yorks bier

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



blogspot hit counter